Мениджърът който не управлява

Мениджърът, който не управлява Вашия бизнес

Според статистиката мениджърът, който не управлява, се среща в около 25 процента от компаниите. Това се изразява в слаб контрол, остарели разбирания, избягване на конфликти и казано накратко неефективно управление.

Представяме Ви 4 типа мениджъри, които не управляват.

Мениджърът, който се е фокусирал твърде много върху това да бъде харесван

Сутрин посреща колегите в отдела си с чаша кафе. Обсъжда с тях новините, говорят за децата, времето, но не и за работата, която предстои да бъде свършена. Изслушва с внимание проблемите на подчинените си. Помага и разбира. Избягва конфликтите и не осъзнава, че по този начин проблемите само се задълбочават.

Екипът е сплотен. Къде остават целите на бизнеса?

Мениджърът от близкото минало

Той е от „старата школа”. Изисква респект, но не уважава. Ако ръководството му е възложило персонална задача, тя се „делегира” на някой друг. Не търси диалог, налага своето мнение, страхувайки се, че някой от подчинените му може да изпъкне с креативна идея. Ако се роди такава, веднага я представя като своя.

Неговото верую е – разделяй и владей.

Екипът е разединен. Къде остават целите на бизнеса?

Мениджърът, който не контролира резултатите и не следи за изпълнението на поставените цели

Определянето и следването на краткосрочни и дългосрочни цели е жизненоважно за развитието на всеки бизнес. Този тип мениджъри, обаче, не умеят и не желаят да участват в този процес. За тях той е бюрократичен и затормозяващ.

Работи се по план, без план. Къде остават целите на бизнеса?

Мениджърът, който не управлява, защото е назначен по заслуги

Той е инженер, счетоводител, началник- смяна.  Добър специалист е, но не може да ръководи хора, проекти. Отличното представяне в работата е възнаградено с издигане в йерархията без съответното обучение и подготовка.

Вещ в техническите въпроси, неопитен в ръководенето. Къде остават целите на бизнеса?

Мениджърът, които не управлява, работи и за Вас. Не го толерирайте. Помогнете му да подобри представянето си, а ако прецените, че е невъзможно, преминете направо на въпроса – освободете се от него.

ЗАЩОТО ТОЙ Е МЕНИДЖЪРЪТ, КОИТО НЕ УПРАВЛЯВА ВАШИЯ БИЗНЕС !

За по-добро управление на почистването изберете Euroclear.

Share post

Start typing and press Enter to search

Вашата количка

Нямате артикули в количката.