ВАЖНИЯТ РАЗГОВОР – КАК ДА ГО ИЗБЕГНЕМ?

Независимо какво е успехът за Вас – сплотено семейство, верни приятели, кариера, финансова свобода или възможност да правите това, което харесвате – ВАЖНИЯТ РАЗГОВОР застава на пътя Ви.

КАКВО Е ВАЖНИЯТ РАЗГОВОР?

Няколко са основните неща, по които усещате, че ТОЙ предстои.

Първо, „срещат” се две различни мнения.

Второ, преминават се граници. Поддавате се на емоциите, а не на разума.

! Трето, може да загубите много.

НЯКОЛКО ПРИМЕРА ЩЕ БЪДАТ ОТ ПОЛЗА, НАЛИ?

Ситуация 1. Отдавна се готвите за повишение в работата. Стоите до късно в офиса, включвате се във всички проекти и се раздавате на 100 процента.  Идва денят Х – решаващата атестация с Вашия пряк ръководител. Той казва, че още не сте готов!

Ситуация 2. Срещате съсед от жилищната сграда, в която живеете. От любезно „Добър ден !” разговорът неусетно преминава в яростни нападки срещу … Вашия домашен любимец. Съседът декларира, че ще подаде оплакване до всички възможни инстанции. Вие живеете под наем, а добър апартамент се намира трудно.

Ето две ситуации, които могат да променят съществено качеството Ви на живот, ако не подходите правилно.

ВАЖНИЯТ РАЗГОВОР – ДА ГО ПРОВЕДЕМ ИЛИ НЕ?

Това е решение, което трябва да вземете сами. То опира до Вашата ценностна система и обостреност към неправдите в заобикалящата Ви среда.

Важно е да осъзнаете, че никой няма да води Вашите битки. Така че, обмислете добре ситуацията и възможностите пред Вас. А те са:

В тази статия искаме да Ви разкрием една друга възможност – да не допускате да се стига до важния разговор.

КАК ДА ГО ИЗБЕГНЕМ?

1.ПРЕВЕНЦИЯ.

У дома, на работа, в социалните мрежи, в градския транспорт, в кафенето – ежедневно общувате с други хора.

Добре е да умеете да се контролирате, да внимавате за думите и поведението си. Да се представите в най-добрата си светлина. Така ще отблъснете негативизма у другите, а ако все пак не успеете – ще сте запазили своите принципи и достойнство.

2.РАЗГОВАРЯЙТЕ ЗА ПРОБЛЕМА.

Когато усещате, че нещо в отношенията Ви с партньор, колега или началник не върви гладко, не отлагайте. Изяснете проблема, преди ВАЖНИЯТ РАЗГОВОР да застане на пътя Ви.

3.МАРКИРАЙТЕ ГО.

Една нестандартна идея ни дават основателите на VitalSmarts в книгата си „Ключовите разговори”.

Измислете си маркер за „важен разговор”. Отбележете в графика за следващата среща онази точка, която ще Ви извади от равновесие. Сложете няколко маркера в календара си, за да акцентирате на дадена задача, разговор с колега или началник, всичко, за което трябва да внимавате и обмислите предварително.

Share post

Start typing and press Enter to search

Вашата количка

Нямате артикули в количката.