Как да станете по-продуктивни

Как да станете по-продуктивни?

Ако сте прочели “Хакове” за производителност, които всеки бизнес експерт знае, продължаваме с още няколко идеи за това как да станете по-продуктивни в изпълнението на ежедневните задачи.

Махнете най-стресиращата задача от пътя си.

Всеки има поне една най-стресираща задача в списъка си със задачи, която продължава да отлага ден след ден, защото само мисълта за нея го демотивира. Тази задача всъщност е тази, която първо трябва да изпълните.

Вместо да чакате до последната минута, съберете кураж и я махнете от пътя си възможно най-скоро. Останалите Ви задачи ще изглеждат по-малко обезсърчаващи. Ще спрете да се стресирате, мислейки за нея от сутринта, което ще Ви прави като цяло по-продуктивни.

Приоритизирайте и делегирайте.

Фокус към най-важните задачи. Това е успешната формула за висока продуктивност.

Ако можете, отменете задачите с нисък приоритет. Измислете план за делегиране или възлагане на външни изпълнители, за да можете да отделите повече време за нещата, които придават повече стойност на вашата позиция и на компанията.

Изключете известията по имейл.

Вместо да четете всеки имейл, още докато пристига във входящата Ви поща, опитайте да изключите известията си. Проверявайте съобщенията само на определени интервали. Защо?

Постоянните известия за имейл изскачащи на вашия телефон или десктоп могат да изместят фокуса Ви. Според проучвания минута и четири секунди са необходими на всеки човек да се върне към задачата си след прекъсването му чрез известие за получен имейл.

Правете кратки почивки.

Независимо дали става въпрос за обедна разходка около фирмата, до близкото кафене, четене на списание или непринуден разговор с колега, кратките почивки, които не са свързани с работата Ви, може да доведат до огромна положителна промяна във Вашето представяне.

Производителността Ви намалява, колкото по-дълго работите без почивка.

Препоръчва се хората да не работят повече от осем до десет часа на ден. В определен момент тялото и умът Ви просто не могат да бъдат ефективни повече.

Очаквайте още полезни съвети в следващата ни статия.

С нас е по-лесно!

Share post

Start typing and press Enter to search

Вашата количка

Нямате артикули в количката.