Мотивация

Просто го направете. Формула за мотивация, която работи.

 

Когато става въпрос за резултати, са необходими мотивация и способности.

Може да сте много способни и дори експерти в своята област, но именно Мотивацията е това, което кара нещата да се случват.

В тази публикация ще Ви дадем формула за мотивация, която наистина работи.

 

1.Свържете се с ценностите си и ще се мотивирате

 

Това е основата. Ако можете да обвържете в съзнанието си работата, която вършите, със своите ценности, променяте играта.

Ваня е офис мениджър в голяма компания. Една от ценностите на Ваня е ученето и израстването.
Тя намира начини да развива уменията си във всяка ситуация. Например, тя не просто връща обаждане на клиент. Тя печели възторжен фен.

Тя не просто изпълнява поредната си задача. Превръща я в предизвикателство, от което ще научи нещо ново.

 

2.Намерете си ЗАЩО

 

Имате убедителна причина да правите това, което правите. Припомняйте си я в трудни моменти. Нещо, което да Ви върне на пътя, ако „излезете от релси” и изгубите мотивация.

 

3.Променете ЗАЩО

 

Понякога правите нещата по грешна причина. Изпълнявате ли тази задача, просто за да я свършите или за да научите нещо ново?

Ако можете да овладеете мотивацията, можете да се справите с неуспехите в живота. Ще се вдъхновявате винаги да намирате път напред и да създавате нови преживявания за себе си и околните.

 

4.Променете КАК

 

Можете незабавно да направите задачите си по-приятни. Не мислете за това как да ги свършите по-бързо, а как да ги свършите правилно.

Мислете за това като овладяване на Вашия „занаят”. Направете го изкусно.

 

5.Просто го направете

 

Ето една тайна: Действието често идва преди мотивацията.

Просто започвате да се занимавате с нещо и тогава мотивацията Ви започва да действа.

Прекрасен пример е слоганът на Nike „Просто го направете“ /”Just do it”/. Невинаги очаквате с нетърпение тренировката си, но след като започнете, намирате сили и увереност да продължите.

 

6.Приятните емоции

 

Намерете начин да свържете нещата с приятни емоции. Например, пуснете любимата си песен, когато правите нещо, което не искате да правите.

Трябва да е песен, която Ви кара да се чувствате толкова страхотно, че да засенчва болката от задачата. Трудно е да си кажеш, че не харесваш нещо, когато се чувстваш толкова добре.

 

7.Аз „ИЗБРАХ“

 

Ако си кажете, че „ИМАТЕ“ да направите това или „ТРЯБВА“ да направите това, определено ще отслабите мотивацията си.

Силата на избора може да бъде невероятно овластяваща и точно мотивиращия език, който трябва да чуете. Кажете „ИЗБРАХ” да направя това. „РЕШИХ” да го направя.

Изберете думите си внимателно и ги накарайте да работят за вас.

 

8.Търсете партньорство

 

Болезнената и непосилна задача за един човек, може да е удоволствие за друг. Партнирайте си с някой, който допълва Вашето умение или който може да Ви наставлява и да Ви прекара през трудностите.

 

9.Променете въпроса

 

Понякога е необходимо да промените фокуса си. За да промените фокуса си, променете въпроса.

Ако се запитате какво не е наред с тази ситуация, разбира се, че ще намерите неща, които не са наред. Обърнете въпроса: Какво е правилно за ситуацията?

Бързо ще намерите позитивите, които да Ви мотивират да действате.

 

10. Определете време за хранене, сън и тренировки

 

Понякога тялото или емоциите Ви работят срещу вас, защото не им предоставяте почивка или не ги зареждате по правилния начин.

Един прост начин да подобрите резултатите тук е да намерите рутина за хранене, сън и или тренировки, която Ви поддържа във форма. А когато сте във форма, сте мотивирани.

 

11.Силните страни

 

Прекарването на твърде много време в мисли за Вашите слабости Ви изтощава. Изучаване на Вашите силни страни Ви помага да подновите енергията си и да намерите своя поток на мотивация.

Заключение

Изпробвайте тези мотивационните техники, за да видите какво работи за Вас. Силните страни са мястото, където можете да растете най-добре.

Намерете нещата, които можете да правите, които са Ви наистина приятни. Намерете си „извинения”, за да прекарвате по-голяма част от времето си с тях.

В края на деня цялата мотивация наистина се свежда до самомотивация и Вие ставате все по-добри, изграждайки своето самосъзнание.

Ако тази статия Ви е харесала, посетете блога на Euroclear тук.

Ако търсите успешна формула за управлението на времето вижте.

Share post

Start typing and press Enter to search

Вашата количка

Нямате артикули в количката.